ATSO İLETİŞİM MERKEZİ
Pzts-Cuma : 08:30 - 17:30
314 37 37
ATSO
Site İçi Arama

Slovenya Ticari Konsolosu Skalar, ATSO'yu ziyaret etti

28 Temmuz 2010 Çarşamba

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, Ticari Konsolos Skalar’a Antalya ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgiler verdi. Antalya’nın 2016 yılında EXPO organizasyonuna evsahipliği yapacağını belirten Budak, “Çiçek ve Çocuk” temasıyla gerçekleştirilecek organizasyonunda Slovenya’yı da görmekten büyük mutluluk duyacaklarını bildirdi.


Slovenya Ticari Konsolosu Skalar, ATSO'yu ziyaret etti

Slovenya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Ticari Konsolosu Bostjan Skalar, Slovenya’nın Antalya Fahri Konsolosu Sedat Peker ile birlikte Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Çetin Osman Budak’ı ziyaret etti. Slovenya’nın Türkiye’yi Avrupa Birliği yolunda desteklediğini ifade eden Skalar, “Türkiye’nin AB üyeliği sadece politik ve resmi bir karar alınmasını bekliyor. Türkiye zaten bir AB ülkesi gibi. Batı ile doğu arasında bir köprü görevi yürütüyor. Türkiye’yi AB yolunda sonuna kadar destekliyoruz” dedi.

 

Son dönemde Slovenya’ya tatile giden Türk turist sayısının hızla artış gösterdiğini anlatan Skalar, bundan büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Skalar, işadamları arasında yapılacak ikili görüşmelerle iki ülke arasında ticaretin geliştirilmesini hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

 

EXPO 2016'ya davet

 

ATSO Başkanı Budak da, Ticari Konsolos Skalar’a Antalya ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgiler verdi. Antalya’nın 2016 yılında EXPO organizasyonuna evsahipliği yapacağını belirten Budak, “Çiçek ve Çocuk” temasıyla gerçekleştirilecek organizasyonunda Slovenya’yı da görmekten büyük mutluluk duyacaklarını bildirdi.

 

Konut almak için en uygun dönem

  

Antalya bölgesinde Alanya’dan Kaş’a kadar binlerce yabancının gayrimenkul sahibi olduğunu ve bölgede yaşadığını kaydeden Budak, konut fiyatlarının oldukça düşük seyrettiğini, mülk edinmek için çok uygun bir dönem olduğunu söyledi.  Antalya’da turizm ve tarım başta olmak üzere yabancı girişimciler için çok cazip yatırım olanakları bulunduğunu da ifade eden Budak, “ATSO olarak Antalya bölgesinde yatırım yapmak isteyen işadamlarına her türlü desteği vermeye hazırız” diye konuştu.

 

Budak, ziyaretin anısına Skalar’a bir plaket verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar BirliğiDış Ekonomik İlişkiler KuruluTürk Patent EnstitüsüKOSGEBKadın Girişimciler KuruluBatı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme VakfıAntalya AB Bilgi BürosuEnterprise Europe Network
-Avrupa-Batı Akdeniz Oda Ağı Projesi- Bu web sitesi Avrupa Birliği tarafından finanse edilmektedir.Bu web sitenin içeriği yalnızca Antalya Ticaret ve Sanayi Odasının sorumluluğundadır ve AB’nin resmi görüşlerini yansıtmamaktadır. Her hakkı saklıdır. 2010 © Gizlilik & Güvenlik | Telif Hakları
Bu proje Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından finanse edilmektedir. Sözleşme Makamıdır ETCF, TOBB ve Eurochambers işbirliğinde yürütülmektedir. ETCF, TOBB ve Eurochambers işbirliğinde yürütülmektedir. ETCF, TOBB ve Eurochambers işbirliğinde yürütülmektedir.
Bilgimap Haritacılık ve Mühendislik Ltd. Şti.