ATSO İLETİŞİM MERKEZİ
Pzts-Cuma : 8:30-12:00 / 13:00-17:30
314 37 37
ATSO
Site İçi Arama
facebook
twitter

İsveç Başkonsolosu Stiernlöf, ATSO Başkanı Budak’ı ziyaret etti

4 Temmuz 2011 Pazartesi

ATSO Başkanı Çetin Osman Budak, EXPO 2016 ve ICCA 2014 Genel Kurulu gibi uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapacak olan Antalya’nın, önümüzdeki 10 yılda Türkiye’nin en çok yatırım alan kentleri arasında olacağını söyledi.


İsveç Başkonsolosu Stiernlöf, ATSO Başkanı Budak’ı ziyaret etti

ATSO Başkanı Budak, İsveç Krallığı İstanbul Başkonsolosu Torkel Stiernlöf ve Antalya Fahri Konsolosu Sayın Nil Sağır’ı makamında kabul etti. Başkonsolos Torkel Stiernlöf’e Antalya ekonomisi ve yatırım olanakları hakkında bilgi veren Budak, ATSO’ya kayıtlı İsveç sermayeli 17 firma bulunduğunu, bunların turizm, inşaat, gayri menkul sektörlerinde faaliyet gösterdiğini söyledi.

İsveçli firmalara davet

Antalya bölgesinde turizm ve tarımın yanı sıra, sanayi yatırımlarının da geliştiğini, Antalya Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest Bölge’nin yatırımcılar için önemli avantajlar sunduğunu kaydeden Budak, “Antalya, Türkiye’nin dışa açılan penceresi durumunda. Önümüzdeki yıllarda Expo 2016, ICCA 2014 genel kurulu gibi çok büyük uluslar arası organizasyonlara ev sahipliği yapacağız. Bu yüzden gelecek 10 yılda Antalya’nın Türkiye’nin en çok yatırım alan kentlerin başında olacağını düşünüyoruz. Demiryolları, çevre yolları, kongre merkezleri, stadyum, yenilenebilir enerji gibi bir çok alanda yatırımlar yapılacak. İsveçli yatırımcıları kentimizde görmek için elimizden gelen her türlü desteği veririz” dedi.

Ermeni soykırımı

Türkiye ile İsveç arasında çok eskilere giden dostluk ilişkisinin 2008'de İsveç Meclisi'nde Sözde Ermeni Soykırımı'nın tanınmasına yönelik yasa teklifinin kabulü ile sıkıntılı bir döneme girse de bunun tamamen siyasi odaklı bir karar olduğunun zaman içinde anlaşılacağını belirten Budak, “Aslında İsveç, Türkiye’nin Kopenhag kriterlerine uyum sürecini yakından takip etmekte ve Türkiye’nin AB’ne üyelik sürecine açık destek vermektedir. Çünkü ülkemiz bölgede çok önemli güçtür ve son derece sağlam bir ekonomiye sahiptir. Ayrıca Ortadoğu'da önemli bir rol oynamaktadır.  Umarım bu tür ziyaretler, iki ülkenin birbirini daha iyi tanımasına, var olan dostlukların pekiştirilmesine ve karşılıklı yatırımların artmasına katkı sağlayacaktır.  Bundan hiç şüphem yoktur” diye konuştu.

Başkonsolos Torkel Stiernlöf de, soykırımın kabulünün hükümetin bir kararının olmadığını, İsveç Parlementosu’nun aldığı bir karar olduğunu belirterek, “Bu işi tarihçilere bırakmak daha doğru” dedi.

İsveçli turist sayısı yüzde 10 artıyor

Stiernlöf, Türkiye’ye yılda yaklaşık 450 bin İsveçli turist geldiğini ve bunların neredeyse tamamının Antalya ve Alanya bölgesini tercih ettiğini bildirdi. Stiernlöf, Türkiye’ye giden İsveçli turist sayısının her yıl yüzde 10 civarında arttığını da söyledi.

Türkiye’deki İsveçli şirketlerin yoğunlukla İstanbul, Bursa ve Ankara’da faaliyet gösterdiğini, Antalya ile ekonomik ilişkileri geliştirmeyi hedeflediklerini belirten Başkonsolos Stiernlöf, özellikle yenilenebilir enerji kaynakları konusunda faaliyet gösteren İsveç firmalarının Antalya’da yatırım yapmayı planladığını sözlerine ekledi.

ATSO Başkanı Budak, Stiernlöf’e Antalya ekonomisi ile ilgili bir dosya ve plaket verdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar BirliğiDış Ekonomik İlişkiler KuruluTürk Patent EnstitüsüKadın Girişimciler KuruluGenç Girişimciler KuruluBatı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme VakfıAntalya AB Bilgi BürosuEnterprise Europe Network
Her hakkı saklıdır.© 2012 Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Gizlilik & Güvenlik | Telif Hakları
  • EXPO 2016 ANTALYA
  • Beceri 10
  • Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı
  • Antalya Çiçek Festivali
Bilgimap Haritacılık ve Mühendislik Ltd. Şti.