18 Mart 2011 Cuma

Moldova Büyükelçi Vekili Tudor Goia, Moldova Antalya Temsilcisi İbrahim Yıldırım ve beraberindeki heyet ile birlikte Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Adnan Vucudi Özen’i ziyaret etti. Ziyarette Büyükelçi Vekili Goi’ya ATSO’nun çalışmaları hakkında bilgi veren Özen, kendisine Antalya ekonomisi ve yatırım olanaklarını içeren bir de dosya sundu.
Özen, Antalya’da tarım, turizm ve inşaat sektörlerinin yanı sıra, sağlık ve lüks yat yapımı sektörlerinin ön plana çıktığını bildirdi. Moldova Antalya Temsilcisi İbrahim Yıldırım’ın aynı zamanda ATSO Meclis Üyesi olduğunu hatırlatan Özen, “Oda olarak iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesi için her türlü desteğe hazırız” dedi.
İlk ziyaret Antalya’ya
Moldova Büyükelçi Vekili Tudor Goia da, ziyarette yaptığı konuşmada Antalya’nın Moldova’da en popüler tatil destinasyonu olduğunu söyledi. Türkiye’de en fazla Moldova vatandaşının Antalya’da yaşadığını belirten Goia, “Moldovalılar, kendilerini Antalya’da çok mutlu ve iyi hissediyorlar. Alternatif tatil destinasyonları arasında en çok Antalya tercih ediliyor. Bu yüzden Türkiye’de ilk ziyaretimi Antalya’ya yaptım” diye konuştu.
Moldova’da çok sayıda Türk işadamının faaliyet gösterdiğini anlatan Goia, Antalya’nın tarım ve turizm sektörlerindeki tecrübelerinden yararlanmak istediklerini, bunun için ATSO ile ikili işbirliği anlaşması imzalayabileceklerini bildirdi. Moldova’da kaliteli tarım toprağı ve nitelikli işgücü bulunduğunu belirten Goia, “Ancak hem turizm hem de tarım sektörlerinde tecrübe eksikliğimiz var. Bu iki alanda işbirliği yapabiliriz. Bu nedenle Antalyalı işdamlarını en kısa sürede Moldova’da görmek istiyoruz. ATSO’nun liderliğinde Antalya’dan turizm ve tarım sektöründeki işadamlarını Moldova’ya davet ediyorum” dedi.
ATSO Başkan Yardımcısı Özen, ziyaretin anısına Büyükelçi Vekili Goia’ya bir plaket verdi.