ATSO İLETİŞİM MERKEZİ
Pzts-Cuma : 8:30-12:00 / 13:00-17:30
314 37 37
ATSO
Site İçi Arama
facebook
twitter

Gürcistan’dan Antalyalı işadamlarına yatırım daveti

23 Mart 2011 Çarşamba

ATSO'yu ziyaret eden Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Departmanı Başkanı Zaza Gumberidze, Gürcistan’da özellikle turizm yatırımlarının arttığını, bu konuda Antalya’nın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi.


Gürcistan’dan Antalyalı işadamlarına yatırım daveti

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Departmanı Başkanı Zaza Gumberidze ve Başbakan Danışmanı İlker Dindar başkanlığında bir heyet Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.

 

ATSO Başkan Yardımcısı Güray Parlak, Heyete, ATSO’nun çalışmaları ve Antalya ekonomisi ile yatırım olanakları hakkında bilgi verdi. Antalya’ya Gürcistan’dan gelen turist sayısının çok düşük olduğunu belirten Parlak,  2010 yılında gerçekleştirilen  6 milyon dolar seviyesindeki ihracatın geliştirilmesi gerektiğini söyledi.

 

Gürcistan’ın turizm ve tarım yönünden önemli bir bölgesi olan Acara ile Antalya’nın ortak özellikleri bulunduğunu belirten Parlak, “Bu tür ziyaretler ve iki ülke arasındaki diyaloglar olduğu ve arttığı sürece dış ticaretimiz de mutlaka gelişecektir” diye konuştu.

 

Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırım Departmanı Başkanı Zaza Gumberidze de, konuşmasında Gürcistan’da özellikle turizm yatırımlarının arttığını, bu konuda Antalya’nın tecrübelerinden yararlanmak istediklerini söyledi. Gumberidze, ATSO başkanlığında Antalyalı işadamlarını Batum’a davet etti.

 

Eylül’de pasaportsuz geçiş başlıyor

 

Başbakan Danışmanı İlker Dindar da, Gürcistan’da turizm yatırımlarının artmasına karşın özellikle tarım üretimi konusunda büyük sıkıntı yaşandığını söyledi. Gürcistan’da Antalya’da tarım alanında faaliyet gösteren işadamları için çok cazip yatırım olanakları bulunduğunu anlatan Dindar, “Batum Antalya ile aynı ligde değil. Turizm gelişiyor, özellikle de casinoların bulunması turizm adına bir avantaj. Ama  tarım üretimi çok az. Antalya, Kuzey Afrika, Orta Doğu bölgeleri için  en önemli tarım üreticisi kentlerin başında geliyor. Özellikle seracılıkla uğraşan işadamları için Gürcistan çok iyi bir pazar. Gürcistan hükümeti, tarım yatırımlarına bedava arazi sağlıyor. Ayrıca elektrik fiyatı da Türkiye’nin yarı fiyatına” dedi.

Başbakan Danışmanı İlker Dindar, iki ülke Hükümetleri’nin “pasaportsuz geçiş” konusunda anlaştığını belirterek, Eylül ayından itibaren Türkler’in Gürcistan’a sadece kimlik belgeleri ile geçebileceğini de kaydetti. Bu  uygulamanın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden sonra bir ilk olduğunu vurgulayan Dindar şöyle konuştu; “İki ülke Dışişleri Bakanlarının buluşmasında konu gündeme geldi. ‘İnsan komşusunun evine pasaportla girer mi?’ denilerek böyle bir karar alındı. Türk vatandaşları Eylül ayından itibaren Gürcistan’a nüfus cüzdanları ile girebilecekler.”

Türkiye Odalar ve Borsalar BirliğiDış Ekonomik İlişkiler KuruluTürk Patent EnstitüsüKadın Girişimciler KuruluGenç Girişimciler KuruluBatı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme VakfıAntalya AB Bilgi BürosuEnterprise Europe Network
Her hakkı saklıdır.© 2012 Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Gizlilik & Güvenlik | Telif Hakları
  • EXPO 2016 ANTALYA
  • Beceri 10
  • Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı
  • Antalya Çiçek Festivali
Bilgimap Haritacılık ve Mühendislik Ltd. Şti.