Ramazan Ayı Tedbirleri

30 Nisan 2020 Perşembe

T.C. Antalya Ticaret İl Müdürlüğü’nden alınan 28.04.2020 tarih ve 93256241-420-E.00034066569 sayılı yazı ile, T.C. Antalya Valiliği’nin 22.04.2020 tarih ve 87674903-249-E.13504 sayılı yazısına atıfla; fiziksel temas, solunum vb. yollarla çok hızlı bulaşabilen ve enfekte olan insan sayısını tüm Dünyada hızlı şekilde yükselten koranavirüs salgınının halk sağlığı açısından oluşturduğu riski yönetebilmek için sosyal hareketliliği ve kişiler arası teması azaltarak sosyal izolasyonun mutlak şekilde sağlanması, Ülkemizi ve vatandaşlarımızı korumak ve salgının yayılmasını engellemek, yaşanan salgının bir an önce engellenmesi Ramazan pidesi ve ekmek satışı ile ilgili olarak;


 

Ramazan süresince iftar saati ve hemen öncesinde oluşabilecek pide kuyrukları ve yoğunluğun oluşturucağı bulaş riskinin önlenmesi amacıyla fırınlardaki pide ve ekmek üretimi ile özel sipariş alımının (yumurtalı, susamlı, katkılı vb. pide) iftardan 2 saat önce sonlandırılacağı (iftar saatlerinden sonra fırınlarda üretim, satış ve diğer hazırlık işlemlerinin devam edeceği) bildirilmiştir.

 

Bu itibarla konunun önemine binaen ekte yer alan T.C. Antalya Valiliği ile T.C. İç İşleri Bakanlığının yazılarında belirtilen tedbirlere uyulması hususu sektör mensubu üyelerimize duyurulur.

 

Detaylı bilgi ve ekli yazı için lütfen tıklayınız.

İlgili Dosyalar :

Türkiye Odalar ve Borsalar BirliğiTürk Patent EnstitüsüKadın Girişimciler KuruluGenç Girişimciler KuruluBatı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme VakfıAntalya AB Bilgi BürosuEnterprise Europe Network
Her hakkı saklıdır.© 2020 Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Gizlilik & Güvenlik | Telif Hakları
  • Antalya Kültür Sanat
  • Antalya the Destination
TS 10002