ATSO İLETİŞİM MERKEZİ
Pzts-Cuma : 8:30-12:00 / 13:00-17:30
314 37 37
ATSO
Site İçi Arama
facebook
twitter
Youtube
İnstagram

Almanya (Schengen) Vizesi

HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER:

 

-     Pasaport, vize için başvuru tarihinde en az 1 yıl geçerlilik süresi olmalı ve talep edilen vize tarihi bitimini en az 6 ay aşmalıdır. (Nisan 2010'dan itibaren pasaportunuzun son 10 sene içinde çıkartılmış olması ve en az 2 adet  boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.)

-     Davetiye - İş Görüşmesi İçin Ticari Davet Yazısı (Asıl) ve Fotokopisi, Fuar Ziyareti İse Fuar Giriş Belgesi

-    2 adet biyometrik vesikalık fotoğraf (gözlüksüz ve altı aydan eski olmamalı), 3,5*4,5 ebatlarında, düz ve arka fon beyaz olmalı,

-     Vize Talep Formu, T.C. Kimlik No./vatandaşlık numarası ile birlikte eksiksiz doldurulmuş olmalı, (web sayfası yâda Odadan alınabilir)

-     Oda kayıt sureti (son 6 aylık) orijinal, Odadan alınacak,

-     Vize referans belgesi (yeni tarihli), Odadan alınacak,

-     Ortaklık durumu gösterir belge (yeni tarihli), Odadan alınacak,

-     Vergi levhası (son durum işlenmiş),

-     İmza sirküleri fotokopisi,

-     Ticaret sicil gazetesi (kuruluş ve en son yayınlanan), Odadan alınacak,

-     Nüfus kayıt örneği,

-    Seyahate gidenin Bağ-Kur ya da SGK dökümü (SGK İşe Giriş Bildirgesi, 4 Aylık Bordro) ,

-     Seyahat sağlık sigortası ve acil tıbbi nakil sigortası ve fotokopisi (Sigorta, talep ettiğiniz vize başlangıç tarihinden bir gün önce tarihli olmalıdır. Asgari kapsam: 30.000.- Euro) hem schengen ülkeleri hem de tüm kalış süresi için geçerli olmalı. (en az 1 ay süreli) Sigorta şirketinin schengen ülkelerinde bir temsilcisi veya şubesi bulunmalı,

-     Otel ve uçak rezervasyonları,

-    Dilekçe, şirketin antetli kağıdına şirket yetkilisi tarafından kaşeli olarak imzalanan ve seyahate gidenin şirketteki görevi seyahat amacı, tarihi ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını içeren Almanya Başkonsolosluğu/İzmir başlıklı yazı,

-     Seyahatin nasıl karşılanacağına dair maddi kaynaklar (en son tarih işlenmiş olarak son 3 aylık banka hesap cüzdanı aslı veya hesap ekstresi banka tarafından onaylı ve bankanın imza sirküleri ile beraber, kredi kartı hesap ekstreleri vb.)

-     Varsa tapu, araç ruhsatı vb. evrakların fotokopileri,

-     İDATA ofisinden işlem yapabilmek adına doldurulacak Vekâletname,

 

Yukarıda istenen tüm evraklar eksiksiz teslim edilmelidir.

 

DİKKAT EDİLMESİ GEREKEN HUSUSLAR:

-    Başkonsolosluk, gerekirse ilave evrak isteyebilir, tüm gerekli evrakların ibrazı halinde dahi, vize talebi reddedilebilir. Vize müracaatınızın reddedilmesi durumunda ödenen vize ve randevu ücreti iade edilmemektedir.

-     Turistik ve davetiyesiz vize başvuruları Odamız tarafından takip edilememektedir.

-     Yeni pasaporta ilk defa vize alınması halinde, (varsa) eski pasaportun da ibraz edilmesi gerekmektedir.  Eski pasaportun kaybolmuş olması halinde Emniyet Müdürlüğü’nden alınan polis tutanağı ile Havalimanından alınan ve pasaportun alınış tarihi itibariyle giriş ve çıkışları gösteren belge ibraz edilir.

 

 

Detaylı bilgi için;

Ticari Belgelendirme Müdürlüğü

0(242) 314 37 84 - 314 38 20


 

 

 

                                                                                                                     

 

 

Hizmetlerimiz
Türkiye Odalar ve Borsalar BirliğiTürk Patent EnstitüsüKadın Girişimciler KuruluGenç Girişimciler KuruluBatı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme VakfıAntalya AB Bilgi BürosuEnterprise Europe Network
Her hakkı saklıdır.© 2017 Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Gizlilik & Güvenlik | Telif Hakları
  • Antalya Kültür Sanat
  • EXPO 2016 ANTALYA
  • Antalya the Destination
  • Antalya Kadın Müzesi