İtalya (Schengen) Vizesi

HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER:

 

1.    İstenilen vize süresinin bitiminden itibaren en az 3 ay geçerli pasaport

2.    Tamamı doldurulmuş olan vize başvuru formu

3.    İki adet vesikalık biyometrik resim (Altı aydan eski olmayan, arka fon beyaz)

4.    Varsa, daha önce alınmış Schengen vizelerinin fotokopileri

5.    Pasaportun son sayfa fotokopisi

6.    Gidiş dönüş rezervasyonu. Araba ile seyahat edenler için, gümrük triptiği ve uluslararası trafik sigorta poliçesi

-     Otel rezervasyonu veya

-     İtalyan şirketinin başvuru sahibini misafir edeceğini belirten yazısı 

7.   Kalınacak gün kadar “Özel Seyahat Sağlık Sigortası” (Sigorta, talep eedilen vize başlangıç tarihinden bir gün önce tarihli olmalıdır. Asgari kapsam: 30.000.- Euro) hem Schengen ülkeleri hem de tüm kalış süresi için geçerli olmalı ve en az 1 ay süreli olmalıdır.) Sigorta şirketinin Schengen ülkelerinde bir temsilcisi veya şubesi bulunmalı

8.   Başvuru sahibine ait son 6 aylık yeni işletilmiş ve bakiyeli banka hesap cüzdanı, olası kredi kartı hesap ekstreleri ve/veya seyahat çekleri ve/veya gayrimenkul tapuları

9.    T.C. Kimlik fotokopisi ve evli ise evlilik cüzdanı fotokopisi

 

İtalyan Şirketin Hazırlaması Gereken Belgeler:

1.    İtalyan şirketinin davet yazısı (Bir nüshası doğrudan Konsolosluğun +90-232-4212512 numaralı faksına, diğeri ise başvuru sahibine çekilmelidir.) 

2.    İtalyan Ticaret Odası Kaydı (=Visura Camerale)

3.    Davet eden kişinin kimlik fotokopisi

 

Türk Şirketinin Hazırlaması Gereken Belgeler

Şirket Yetkilisi ve Ortakları:

1.    Ticaret Sicil Gazetesi

2.    Ticaret veya Sanayi Odası Kayıt Sureti (Yeni tarihli)

3.    Şirketin İmza Sirküleri

4.    Vergi Levhası

5.    Şirketin banka hesap kayıtları (Son 6 aylık hesap ekstresi, varsa kredi kartı ekstresi), tapu, araç ruhsatı vb. evrakların fotokopileri

6.    İtalyan şirketleri ile ticareti gösteren olası faturalar

7.   Dilekçe, Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdına şirket yetkilisi tarafından imzalanan ve seyahate gidenin şirketteki görevi seyahat amacı ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını içeren yazı (Dilekçe Örneği için tıklayınız)

 

Özel Sektör Çalışanları:

1.   Yukarıda belirtilmiş olan şirket evrakları

2.   Vize başvuru sahibinin tanıtıldığı ve seyahat amacının ve masrafların kim tarafından karşılanacağını belirten şirketin antetli kağıdına Konsolosluğa hitaben yazılan dilekçe

3.   SGK İşe Giriş Bildirgesi veya emekli çalışanlar için: emekli karnesi (kartı)

4.   Son 4 aylık maaş bordrosu

 

NOT:

-     Konsolosluk gerekirse ilave evrak isteyebilir, tüm gerekli evrakların ibrazı halinde dahi, vize talebi reddedilebilir. Vize müracaatınızın reddedilmesi durumunda ödenen vize ve randevu ücreti iade edilmemektedir.

-     Son 2 yıl içerisinde alınmış Schengen vizesi olmayan üyelerimizin Konsolosluğa görüşmeye gitmeleri gerekmektedir.

-      Schengen vizesi olmayan kişiler için evrakların orijinalleri gerekmektedir.

-      Turistik ve davetiyesiz vize başvuruları Odamız tarafından takip edilememektedir

-      Ekte yer alan formların doldurulması gerekmektedir.

 

Nisan 2010'dan itibaren pasaportunuzun son 10 sene içinde çıkartılmış olması ve en az 2 adet boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.

 

Yeni pasaporta ilk defa vize alınması halinde, (varsa) eski pasaportun da ibraz edilmesi gerekmektedir. Eski pasaportun kaybolmuş olması halinde Emniyet Müdürlüğü’nden alınan polis tutanağı ile Havalimanından alınan ve pasaportun alınış tarihi itibariyle giriş ve çıkışları gösteren belge ibraz edilir.

 

 Vize Masrafları için tıklayınız. 


Hizmetlerimiz
Türkiye Odalar ve Borsalar BirliğiTürk Patent EnstitüsüKadın Girişimciler KuruluGenç Girişimciler KuruluBatı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme VakfıAntalya AB Bilgi BürosuEnterprise Europe Network
Her hakkı saklıdır.© 2017 Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Gizlilik & Güvenlik | Telif Hakları
  • Antalya Kültür Sanat
  • Antalya the Destination
  • Antalya Kadın Müzesi