ATSO İLETİŞİM MERKEZİ
Pzts-Cuma : 8:30-12:00 / 13:00-17:30
314 37 37
ATSO
Site İçi Arama
facebook
twitter
Youtube
İnstagram

Hollanda (Schengen) Vizesi

HAZIRLANMASI GEREKEN BELGELER:

 

 Şirket Sahibi olanlar için:

1.    Dilekçe, Konsolosluğa hitaben şirketin antetli kağıdına şirket yetkilisi tarafından imzalanan ve seyahate gidenin şirketteki görevi seyahat amacı ve masrafların kimin tarafından karşılanacağını içeren yazı (Dilekçe Örneği için tıklayınız)

2.    Davetiye

3.    Otel ve uçak rezervasyonu

4.    Şirketin İmza Sirküleri (Asıl+fotokopi)

5.    Oda Sicil Kayıt Sureti (yeni tarihli)

6.    Vergi Levhası (Noter tasdikli)

7.    Ticaret Sicil Gazetesi

8.    Kalınacak gün kadar “Özel Seyahat Sağlık Sigortası” (Sigorta, talep eedilen vize başlangıç tarihinden bir gün önce tarihli olmalıdır. Asgari kapsam: 30.000.- Euro) hem Schengen ülkeleri hem de tüm kalış süresi için geçerli olmalı ve en az 1 ay süreli olmalıdır.) Sigorta şirketinin Schengen ülkelerinde bir temsilcisi veya şubesi bulunmalı

9.    Vize Başvuru Formu (imzalı)

10. 6 aydan eski olmayan 2 adet yeni çekilmiş arka fon beyaz biyometrik fotoğraf

11. Şirketin ve şahsın banka hesap kayıtları (Son 6 aylık hesap ekstresi, varsa kredi kartı ekstresi), tapu, araç ruhsatı vb. evrakların fotokopileri

12. Geçerli pasaport aslı

 

Şirkette Sigortalı çalışanlar için:

1.    Dilekçe (Konsolosluğa hitaben antetli kağıda masrafların kimin karşılayacağını belirten)

2.    Davetiye

3.    Otel ve uçak rezervasyonu

4.    Şirketin İmza Sirküleri

5.    Oda Sicil Kayıt Sureti (yeni tarihli)

6.    Ticaret Odasından Ortaklık Teyit Belgesi alınacak

7.    Vergi Levhası (Noter tasdikli)

8.    Ticaret Sicil Gazetesi

9.    SGK İşe Giriş Bildirgesi - 4 aylık Maaş Bordrosu

10. Sigortadan alınacak "Hizmet Dökümü Cetveli"

11. Kalınacak gün kadar “Özel Seyahat Sağlık Sigortası” (Sigorta, talep eedilen vize başlangıç tarihinden bir gün önce tarihli olmalıdır. Asgari kapsam: 30.000.- Euro) hem Schengen ülkeleri hem de tüm kalış süresi için geçerli olmalı ve en az 1 ay süreli olmalıdır.) Sigorta şirketinin Schengen ülkelerinde bir temsilcisi veya şubesi bulunmalı

12. Vize Başvuru Formu (imzalı)

13. 2 adet yeni çekilmiş fotoğraf (6 aydan eski olmayan, arka fon beyaz)

14. Şirketin ve şahsın banka hesap kayıtları (Son 6 aylık hesap ekstresi, varsa kredi kartı ekstresi), tapu, araç ruhsatı vb. evrakların fotokopileri

15. Geçerli pasaport aslı

 

Vize Masrafları için tıklayınız. 

 

NOT:

-      Konsolosluk gerekirse ilave evrak isteyebilir, tüm gerekli evrakların ibrazı halinde dahi, vize talebi reddedilebilir. Vize müracaatınızın reddedilmesi durumunda ödenen vize ve randevu ücreti iade edilmemektedir.

-      Son 2 yıl içerisinde alınmış Schengen vizesi olmayan üyelerimizin Konsolosluğa görüşmeye gitmeleri gerekmektedir.

-      Schengen vizesi olmayan kişiler için evrakların orijinalleri gerekmektedir.

-      Turistik ve davetiyesiz vize başvuruları Odamız tarafından takip edilememektedir

-      Ekte yer alan formların doldurulması gerekmektedir.

 

Nisan 2010'dan itibaren pasaportunuzun son 10 sene içinde çıkartılmış olması ve en az 2 adet  boş vize sayfasının bulunması gerekmektedir.

 

Yeni pasaporta ilk defa vize alınması halinde, (varsa) eski pasaportun da ibraz edilmesi gerekmektedir. Eski pasaportun kaybolmuş olması halinde Emniyet Müdürlüğü’nden alınan polis tutanağı ile Havalimanından alınan ve pasaportun alınış tarihi itibariyle giriş ve çıkışları gösteren belge ibraz edilir.

 

 

Hizmetlerimiz
Türkiye Odalar ve Borsalar BirliğiTürk Patent EnstitüsüKadın Girişimciler KuruluGenç Girişimciler KuruluBatı Akdeniz Ekonomisini Geliştirme VakfıAntalya AB Bilgi BürosuEnterprise Europe Network
Her hakkı saklıdır.© 2017 Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Gizlilik & Güvenlik | Telif Hakları
  • Antalya Kültür Sanat
  • EXPO 2016 ANTALYA
  • Antalya the Destination
  • Antalya Kadın Müzesi